Ζωντανεύει το δίκτυο πόλεων με ποτάμια

Με το νερό των ποταμών τους ενώνονται πλέον οι Δήμοι που επανενεργοποίησαν το Ελληνικό Δίκτυο Πόλεων με Ποτάμια. Ο Δήμος Τρικκαίων φιλοξένησε  την 1.10.2016 τη Γενική Συνέλευση πόλεων που είχαν ιδρύσει το Δίκτυο ήδη από το 2006 με τον Δήμο Τρικκαίων να πρωτοστατεί πριν 10 χρόνια στη δημιουργία του. Μετά από ένα διάστημα νηνεμίας, η εκ νέου ενεργοποίηση ήταν απαραίτητη, με βάση και τα έντονα πλημμυρικά φαινόμενα του τελευταίου διαστήματος σε διάφορες περιοχές της Χώρας.

Έτσι, με τη σχετική πρόσκληση, εκπρόσωποι 12 Δήμων βρέθηκαν στα Τρίκαλα. Ο Δήμαρχος Τρικκαίων Δημήτρης Παπαστεργίου, αναφέρθηκε στην ανάγκη να έχει ξανά «ροή» το Δίκτυο που δίνει βαρύτητα στον αναπτυξιακό και ουσιαστικό ρόλο των ποταμών, στις πόλεις από τις οποίες διέρχονται. Τόνισε δε, ότι η περιβαλλοντική διάσταση συνδέεται άμεσα με την ίδια την ποιότητα ζωής των κατοίκων, υπενθυμίζοντας πλημμύρες που έπληξαν χωριά του Δήμου Τρικκαίων, πριν λίγες ημέρες.

Στην πόλη του Ληθαίου, βρέθηκαν εκπρόσωποι των Δήμων: Τρικκαίων, Αρταίων, Λεβαδέων, Δέλτα, Καλαμπάκας, Σοφάδων, Λαρισαίων, Γρεβενών, Κόνιτσας, Πύλης, Ξάνθης, Διδυμοτείχου. Η εισήγηση στη Γενική Συνέλευση, πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Τρικκαίων, έγινε από τον τελευταίο χρονικώς Πρόεδρο του Δικτύου, τον πρώην Δήμαρχο Τρικκαίων Μιχάλη Ταμήλο.

Στη συνέχεια, κάθε αιρετός εκπρόσωπος έθεσε τους προβληματισμούς του, τόσο για τεχνικής φύσης, όσο και για σημαντικά φυσιογνωμίας ζητήματα. Διεξήχθη ένας διάλογος για το μέλλον του Δικτύου και διακηρύχθηκε με σαφήνεια ότι υπάρχουν, η βούληση και η διάθεση για ουσιαστική ενεργοποίηση. Μετά τη σχετική ενημέρωση για οικονομικά και άλλα θέματα, έγινε ομόφωνη εκλογή του προσωρινού Διοικητικού Συμβουλίου, που θα χειριστεί τις διαδικασίες μέχρι τη νέα Γενική Συνέλευση με τη συμμετοχή και των υπόλοιπων Δήμων που μετείχαν στο αρχικό σχήμα.