Φροντίδα και θεσμικό πλαίσιο για τα ποτάμια

Εκ νέου ενεργοποίηση του Δικτύου Πόλεων με Ποτάμια, με εκλογή νέου Διοικητικού Συμβουλίου και στοχοθεσία για το επόμενο διάστημα. Η συνεδρίαση των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου πραγματοποιήθηκε διαδικτυακώς την Παρασκευή 19 Μαρτίου 2021. Ο απερχόμενος πρόεδρος του Δικτύου, Δήμαρχος Τρικκαίων και πρόεδρος ΚΕΔΕ, Δημήτρης Παπαστεργίου, επεσήμανε πως το περασμένο διάστημα οι Δήμοι έδωσαν μέγιστη προσοχή στα πολύ σημαντικά ζητήματα της πανδημίας, τονίζοντας ότι το θέμα των ποταμών παραμένει καίριο.
Και διευκρίνισε ότι, αμέσως μετά τα ζητήματα του διαλόγου για τον εκλογικό νόμο, η ΚΕΔΕ θα θέσει επί τάπητος όλα όσα αφορούν στο θεσμικό πλαίσιο σε σχέση με τα ζητήματα προστασίας και διαχείρισης των ποταμών (πολυπλοκότητα, καθαρισμός, αρμοδιότητες κ.α.).  Ταυτοχρόνως, επεσήμανε ότι πλέον οι πόλεις αναπτύσσονται πέριξ των ποταμών, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση σε αυτά.
Ακολούθησε ενημέρωση σε σχέση με τα πεπραγμένα της προηγούμενης περιόδου και τα οικονομικά του Δικτύου, ενώ έγινε συζήτηση για θέματα προοπτικής, με αφορμή και τις επόμενες εκδηλώσεις σε Κόνιτσα και Σπάρτη. Η εκλογή του νέου Διοικητικού Συμβουλίου έγινε ομόφωνα και πλέον, αυτό απαρτίζεται από τους:
Πρόεδρος:  Γιάννης Ταγκαλέγκας. Δήμαρχος Λειβαδέων
Αντιπρόεδρος: Γιάννης Ιωαννίδης, Δήμαρχος Δέλτα
Γραμματέας: Βασίλης Γιαννάκης, Δήμαρχος Φλώρινας
Ταμίας: Σάββας Μελισσόπουλος, Δημοτικός Σύμβουλος Δ. Ξάνθης
Μέλη: Νικόλας Καρανικόλας Δήμαρχος  Νάουσας,  Βούλα Καράλη, Δήμαρχος Ορχομενού.
Θώμη Καφάση, αντιδήμαρχος Δ. Σοφάδων, αναπληρωματικός, Γιώργος Πανέτας, αντιδήμαρχος Δ. Αρταίων.
Η συγκρότηση του νέου Δ.Σ. σε Σώμα και οι επόμενες δράσεις θα συζητηθούν σε νέα συνεδρίαση.

Από το γραφείο Τύπου